Πάντα θα αγαπάμε τα muffins, πάντα θα... λατρεύουμε τη σοκολάτα και, τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς, πάντα θα έχουμε ανάγκη τη δροσερή γεύση του γιαουρτιού. Βάλτε τα όλα μαζί και έχετε μια πανεύκολη αλλά υπέροχη συνταγή για αφράτα, πεντανόστιμα και υγιεινά muffins. Άντε και καλή εβδομάδα.
Υλικά
150γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2κ.γ. σόδα
1/2κ.γ. κανέλα
1/2κ.σ. αλάτι
4κ.σ. ζάχαρη
200γρ. γιαούρτι
2 αυγά
2κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1κ.σ.essence βανίλιας
2κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
50γρ. σταγόνες σοκολάτας
άχνη ζάχαρη (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, το αλάτι και τη ζάχαρη.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τα αυγά, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια και το βούτυρο, με απαλές κινήσεις.
3. Ρίχνετε το μείγμα του γιαουρτιού μέσα στο στερεό μείγμα και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν.
4. Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε ελαφρά.
5. Γεμίζετε τις θήκες για muffins ή μια φόρμα σιλικόνης για muffins και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Δοκιμάζετε αν έχουν ψηθεί με το γνωστό κόλπο της οδοντογλυφίδας και μόλις είναι έτοιμα τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου